Nederlands
LES COMPAGNONS
DE SAINT-HUBERT asbl
Confrérie Internationale
 
Vign_MEDAILLES_ET_FEUILLES_CHENE_
                                                          Beste vrienden Compagnons

In het begin van dit jaar 2019 herinneren wij uw er vriendelijk aan te denken aan het betalen van uw jaarlidmaatschap  van € 25,00.

Deze zeer lage bijdrage is absoluut nodig om onze administratieve kosten te dekken. Dank voor jullie begrip, jullie hulp en bijstand.

De Penningmeester.

WIE ZIJN WIJ?
Vign_compagonons_devant_basilique

ONZE GESCHIEDENIS
In 1975, in het kader van internationale culturele betrekkingen, ontmoette de "Union St. Hubert", een Belgische jachtvereniging en uitgever van " Chasse, Pêche, Environnement" een Franse regionale broederschap "Les Compagnons de St. Hubert du Val de Loire " die sinds 1966 in Tours gevestigd is en die haar jaarlijkse bijeenkomst in Montlouis-sur-Loire houdt. De doelstellingen van deze Broederschap waren, de verbetering van het jachtbeleid, de erkenning van de kwaliteit van de jagers van de Loire-vallei, maar ook het leggen van broederlijke banden tussen de jagers uit de streek.

Op 4 september 1976, ter gelegenheid van "Journées Internationales de la Chasse" en op uitnodiging van de Union St. Hubert  bezochten de Compagnons de St. Hubert du Val de Loire de stad van Saint-Hubert in België voor het houden van een buitengewone Kapittel. Tijdens deze viering werden er vriendschappelijke banden tussen Franse en Belgische jagers gelegd.

In 1979 werd in België door een groep van Belgische, Franse en Duitse jagers een zelfstandige internationaal georiënteerde cel gevormd. Dit was de geboorte van de Confrérie Internationale "LES COMPAGNONS DE SAINT-HUBERT". Er werd een Erecode geschreven en de attributen van de Compagnons; de Medaille, de Jachtpatroon van gebakken leem en de Oorkonde van de Compagnons de Saint-Hubert  werden ontworpen. De richtlijnen en doelstellingen van de Erecode betrachten het leggen van banden tussen jagers aller nationaliteiten en dit vooral tijdens het jaarlijkse Kapittel. De nieuwe leden sluiten zich bij de broederschap aan met de plechtige belofte om een ethische en duurzame jacht te bedrijven en dit in van vriendschap, wederzijdse bijstand en vrede in de geest van de Erecode.

Op 2 november 1980, hielden de acht  oorspronkelijke hoogwaardigheidsbekleders het eerste Inhuldigingskapittel. De eerste Belgische, Franse en Duitse leden werden al gauw gevolgd door Nederlanders, Denen, Noren, Zweden en Canadezen. Vervolgens werd besloten om de statuten vast te leggen en de vereniging officieel te structureren.

Op 24 maart 1985, werden tijdens de Algemene Vergadering, gehouden in St. Hubert, de statuten goedgekeurd en de Broederschap werd omgezet in a.s.b.l. Confrérie Internationale "LES COMPAGNONS DE SAINT-HUBERT". In coördinatie met de burgerlijke en religieuze autoriteiten van Saint-Hubert, werd de sociale zetel gevestigd in het "Maison du Tourisme" van de stad, welke hetzelfde jaar tot  "Europese Hoofdstad van Jacht en de Natuur "  werd uitgeroepen.

Vandaag aan de dag telt de Broederschap meer dan 1100 leden en is vertegenwoordigd in de meeste Europese landen, zoals  België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Engeland, Hongarije, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Rusland, Schotland, Spanje, Tsjechische Republiek, Zweden . . .

Vign_LIEVRE_012_
SPONSOR
Vign_BRUNO_ARMAND_CHAMPAGNES_Copie_Copie
SPONSOR
Vign_lecordechasse_01_1_
SPONSOR
Vign_BAUS_ANNONCE_
SPONSOR
Vign_grand-format_Copie_Copie
SPONSOR
Vign_BRUGGEMAN_MOLENMUSEUM_REMANIE_c_
SPONSOR
Vign_FINTRO_Assurances_378_
Vign_CHENE_04
* * * * You are visitor * * * * *
Vign_BADGE_267Ko-Copie

DE VERJAARDAGEN

IN DEZE MAAND

+++++

DE WENSKAARTEN

IN ONZE SHOP

Vign_Becasse_des_Bois_08
* * * * * * KALENDER * * * * *
Vign_Dossart_Cape_GIF

2018

MAANDELIJKSE VERJAARDAGEN
HIER

 *

APRIL

Vrijdag 20
Zaterdag 21
Zondag 22

HUNTING LIBRAMONT

Libramont Expohall

6800 LIBRAMONT

Wij zijn er ook !
Komt allen in grote getallen !

Info hier

 *


MEI
Zaterdag 25

38ste JAARLIJKS KAPITTEL VAN
NIEUWE INTRONISATIES EN VAN PROMOTIES

Vergeet niet in te schrijven
voor de uiterste datum van
10 Mei

De fotos van 2016

Contact : pierregransart@hotmail.com

*

SEPTEMBER
vrijdag 31 augustus
zaterdag 02 september
zondag 03 september

SAINT-HUBERT

58ste INTERNATIONALE DAGEN
VAN DE JACHT EN DE NATUUR

Komt allen veelvuldig,met familie en vrienden !
Jacht- en Natuurdagen

*

OCTOBRE
van vrijdag 25 october
 t/m  zaterdag 09 november

Tentoonstelling

"ARTS DE LA CHASSE
ET DE LA NATURE"
(Kunst in de Jacht en de Natuur)

Palais Abbatial
6870 SAINT-HUBERT

voor info

*

NOVEMBER
  zondag 03

GRANDIOOSE JAARLIJKSE
SINT HUBERTUS VIERING

WIJDEN VAN UW HUISDIEREN

Wij verwachten u in grote aantallen !
Sint Hubertusfeest

*

 

 

 

 

.

Vign_141211007

 

 

 

.

 

 

 

.

La_Saint_Hubert_Intro_Berry_Bourbonnais_
Een website maken met WebSelf
Confrérie Int. Les Compagnons de Saint-Hubert©2011