Nederlands
LES COMPAGNONS
DE SAINT-HUBERT asbl
Confrérie Internationale
Vign_BROCARD_0110_Droite_Copie
WIE ZIJN WIJ?
Vign_compagonons_devant_basilique

ONZE GESCHIEDENIS
In 1975, in het kader van internationale culturele betrekkingen, ontmoette de "Union St. Hubert", een Belgische jachtvereniging en uitgever van " Chasse, Pêche, Environnement" een Franse regionale broederschap "Les Compagnons de St. Hubert du Val de Loire " die sinds 1966 in Tours gevestigd is en die haar jaarlijkse bijeenkomst in Montlouis-sur-Loire houdt. De doelstellingen van deze Broederschap waren, de verbetering van het jachtbeleid, de erkenning van de kwaliteit van de jagers van de Loire-vallei, maar ook het leggen van broederlijke banden tussen de jagers uit de streek.

Op 4 september 1976, ter gelegenheid van "Journées Internationales de la Chasse" en op uitnodiging van de Union St. Hubert  bezochten de Compagnons de St. Hubert du Val de Loire de stad van Saint-Hubert in België voor het houden van een buitengewone Kapittel. Tijdens deze viering werden er vriendschappelijke banden tussen Franse en Belgische jagers gelegd.

In 1979 werd in België door een groep van Belgische, Franse en Duitse jagers een zelfstandige internationaal georiënteerde cel gevormd. Dit was de geboorte van de Confrérie Internationale "LES COMPAGNONS DE SAINT-HUBERT". Er werd een Erecode geschreven en de attributen van de Compagnons; de Medaille, de Jachtpatroon van gebakken leem en de Oorkonde van de Compagnons de Saint-Hubert  werden ontworpen. De richtlijnen en doelstellingen van de Erecode betrachten het leggen van banden tussen jagers aller nationaliteiten en dit vooral tijdens het jaarlijkse Kapittel. De nieuwe leden sluiten zich bij de broederschap aan met de plechtige belofte om een ethische en duurzame jacht te bedrijven en dit in van vriendschap, wederzijdse bijstand en vrede in de geest van de Erecode.

Op 2 november 1980, hielden de acht  oorspronkelijke hoogwaardigheidsbekleders het eerste Inhuldigingskapittel. De eerste Belgische, Franse en Duitse leden werden al gauw gevolgd door Nederlanders, Denen, Noren, Zweden en Canadezen. Vervolgens werd besloten om de statuten vast te leggen en de vereniging officieel te structureren.

Op 24 maart 1985, werden tijdens de Algemene Vergadering, gehouden in St. Hubert, de statuten goedgekeurd en de Broederschap werd omgezet in a.s.b.l. Confrérie Internationale "LES COMPAGNONS DE SAINT-HUBERT". In coördinatie met de burgerlijke en religieuze autoriteiten van Saint-Hubert, werd de sociale zetel gevestigd in het "Maison du Tourisme" van de stad, welke hetzelfde jaar tot  "Europese Hoofdstad van Jacht en de Natuur "  werd uitgeroepen.

Vandaag aan de dag telt de Broederschap meer dan 1100 leden en is vertegenwoordigd in de meeste Europese landen, zoals  België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Engeland, Hongarije, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Rusland, Schotland, Spanje, Tsjechische Republiek, Zweden . . .

Vign_LIEVRE_012_
Vign_BRUNO_ARMAND_CHAMPAGNES_Copie_Copie
Vign_lecordechasse_01_1_
Vign_BAUS_ANNONCE_
Vign_GREENWOOD_image_Copie
Vign_grand-format_Copie_Copie
Vign_FINTRO_Assurances_378_
Vign_CHENE_04
Vign_Becasse_des_Bois_08
* * * KALENDER 2017 * * *
Vign_Dossart_Cape_GIF

2017

MAANDELIJKSE VERJAARDAGEN
HIER

 *

APRIL
Zaterdag 22
Zondag 23

HUNTING GENT

Flanders Expo

9051 GENT

Het was groot success
Hartelijk dank voor uw bezoek

Info hier

 *


MEI
Zaterdag 27

37ste JAARLIJKS KAPITTEL VAN
NIEUWE INTRONISATIES EN VAN PROMOTIES

Vergeet niet in te schrijven
voor de uiterste datum van
15 Mei

De fotos van 2016

Contact : pierregransart@hotmail.com

*

SEPTEMBER
Vrijdag 01
Zaterdag 02
Zondag 03

SAINT-HUBERT

57ste INTERNATIONALE DAGEN
VAN DE JACHT EN DE NATUUR

Komt allen veelvuldig en met je familie
Jacht- en Natuurdagen

*

OCTOBRE
van Vrijdag 27 October
 t/m  Zaterdag 11 November

Tentoonstelling

"ARTS DE LA CHASSE
ET DE LA NATURE"
(Kunst in de Jacht en de Natuur)

Palais Abbatial
6870 SAINT-HUBERT

voor info

*

NOVEMBER
Vrijdag 03

GRANDIOOSE JAARLIJKSE
SINT HUBERTUS VIERING

WIJDEN VAN UW HUISDIEREN

Wij verwachten u in grote aantallen
Sint Hubertusfeest

*

 

 

 

 

.

Vign_141211007

 

 

 

.

 

 

 

.

La_Saint_Hubert_Intro_Berry_Bourbonnais_
Een website maken met WebSelf
Confrérie Int. Les Compagnons de Saint-Hubert©2011