Nederlands
LES COMPAGNONS
DE SAINT-HUBERT asbl
Confrérie Internationale
****************************************** ALARMKREET **********************************************

 Beste Compagnons, beste vrienden,

De jachtwereld heeft in 2019 en 2020 donkere tijden gekend, met eerst de varkenspest en daarna de COVID19.

Velen van ons hebben er onder geleden, maar ok hoop dat het met jullie en jullie familie alles goed gaat .

De virussen hebben ons weggehouden van onze jachtpartijen, van onze vrienden, van de gezelligheid et het nobele gevoel dat we samen beleven.

De Broederschap os in slaap gevallen, geen samenkomsten meer, geen 40ste Kapittel, geen septemberfeest, geen 3 novemberfeest ter ere van onze beschermheer Hubert, niets meer !!! Alleen de vaste organisatiekosten gingen door, die wel !

Tijden het opmaken van de eindjaarsrekeningen realiseerde ik dat alles elkaar gestort is. De betaling van de lidmaatschapbijdragen is in vrije val. Alleen 2/3 van de bijdragen is binnegekomen.

Dus sla ik hierbij alarm 🔔🔔🔔 !

Laat jullie Broederschap niet vallen !  Verrgeet jullie lidmaatschapsgeld 2020 et 2021 niet !

Het is niet eens het bedrag van de jachthoed voor een dag jagen. En als je wat vrijgeviger wilt zijn, is je gebaar hartelijk welkom ! Je kunt het storten op  BNP-Fortis, BIC: GEBABEBB - IBAN: BE74 2600 3697 0207 op naam van "Les Compagnons de Saint-Hubert". Bij voorbaat waidmannsdank !

 Ik hoop dat we mekaar voor het Kapittel 2021 weer kunnen ontmoeten, hoewel we de juiste datum nog niet kunnen voorspellen.

Intussen, blijft gezond en weest voorzichtig !

Met vriendelijke jagersgroet in St Hubertus.

Jullie toegewijde Secretaris Generaal / Pennigmeester

WIE ZIJN WIJ?
Vign_compagonons_devant_basilique

ONZE GESCHIEDENIS
In 1975, in het kader van internationale culturele betrekkingen, ontmoette de "Union St. Hubert", een Belgische jachtvereniging en uitgever van " Chasse, Pêche, Environnement" een Franse regionale broederschap "Les Compagnons de St. Hubert du Val de Loire " die sinds 1966 in Tours gevestigd is en die haar jaarlijkse bijeenkomst in Montlouis-sur-Loire houdt. De doelstellingen van deze Broederschap waren, de verbetering van het jachtbeleid, de erkenning van de kwaliteit van de jagers van de Loire-vallei, maar ook het leggen van broederlijke banden tussen de jagers uit de streek.

Op 4 september 1976, ter gelegenheid van "Journées Internationales de la Chasse" en op uitnodiging van de Union St. Hubert  bezochten de Compagnons de St. Hubert du Val de Loire de stad van Saint-Hubert in België voor het houden van een buitengewone Kapittel. Tijdens deze viering werden er vriendschappelijke banden tussen Franse en Belgische jagers gelegd.

In 1979 werd in België door een groep van Belgische, Franse en Duitse jagers een zelfstandige internationaal georiënteerde cel gevormd. Dit was de geboorte van de Confrérie Internationale "LES COMPAGNONS DE SAINT-HUBERT". Er werd een Erecode geschreven en de attributen van de Compagnons; de Medaille, de Jachtpatroon van gebakken leem en de Oorkonde van de Compagnons de Saint-Hubert  werden ontworpen. De richtlijnen en doelstellingen van de Erecode betrachten het leggen van banden tussen jagers aller nationaliteiten en dit vooral tijdens het jaarlijkse Kapittel. De nieuwe leden sluiten zich bij de broederschap aan met de plechtige belofte om een ethische en duurzame jacht te bedrijven en dit in van vriendschap, wederzijdse bijstand en vrede in de geest van de Erecode.

Op 2 november 1980, hielden de acht  oorspronkelijke hoogwaardigheidsbekleders het eerste Inhuldigingskapittel. De eerste Belgische, Franse en Duitse leden werden al gauw gevolgd door Nederlanders, Denen, Noren, Zweden en Canadezen. Vervolgens werd besloten om de statuten vast te leggen en de vereniging officieel te structureren.

Op 24 maart 1985, werden tijdens de Algemene Vergadering, gehouden in St. Hubert, de statuten goedgekeurd en de Broederschap werd omgezet in a.s.b.l. Confrérie Internationale "LES COMPAGNONS DE SAINT-HUBERT". In coördinatie met de burgerlijke en religieuze autoriteiten van Saint-Hubert, werd de sociale zetel gevestigd in het "Maison du Tourisme" van de stad, welke hetzelfde jaar tot  "Europese Hoofdstad van Jacht en de Natuur "  werd uitgeroepen.

Vandaag aan de dag telt de Broederschap meer dan 1100 leden en is vertegenwoordigd in de meeste Europese landen, zoals  België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Engeland, Hongarije, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Rusland, Schotland, Spanje, Tsjechische Republiek, Zweden . . .

Vign_LIEVRE_012_
SPONSOR
Vign_BRUNO_ARMAND_CHAMPAGNES_Copie_Copie
SPONSOR
Vign_BAUS_ANNONCE_
SPONSOR
Vign_grand-format_Copie_Copie
SPONSOR
Vign_BRUGGEMAN_MOLENMUSEUM_REMANIE_c_
SPONSOR
Vign_FINTRO_Assurances_378_
Vign_CHENE_04
* * * * You are visitor * * * * *
 

LAATSTE NIEUWS

28/12/2020 

COVID-19
en
DE JACHT

in Wallonie

>HIER<

Vign_Becasse_des_Bois_08
* * * * * * KALENDER * * * * *
Vign_Dossart_Cape_GIF

2020

 *

 

JUNI

 !!!!GEANNULEERD!!!! 

 Zaterdag 06 Juni

40ste JAARLIJKS KAPITTEL VAN
NIEUWE INTRONISATIES EN VAN PROMOTIES

Gezien de huidige onduidelijke omstandigheden en de niet te voorspellen duur van de coronabesmetting in ons land heeft de Hoge Raad, na overleg, beslist de festiviteiten in verband met ons veertigste Kapittel voorzien op 6 juni aanstaande te ANNULEREN.

 

 

 

.

Vign_141211007

 

 

 

.

 

 

 

.

La_Saint_Hubert_Intro_Berry_Bourbonnais_
Een website maken met WebSelf
Confrérie Int. Les Compagnons de Saint-Hubert©2011